blat postforming
Laboratorium

Blat postforming – rozwiązanie które wybiera coraz więcej osób

Jednym z najważniejszych elementów w kuchni są blaty. To one nadają jej charakteru i podkreślają wyjątkowy styl. Jednak oprócz wyglądu, mają spełnia jeszcze inne, równie ważne funkcje. Muszą sprawdzić się w najróżniejszych warunkach, wykazać trwałością i odpornością na uszkodzenia. Kuchnia jest miejscem bardzo wymagającym, w którym nieustannie może dojść do delikatnych uszkodzeń, dlatego warto zastanowić się, nad wyborem tego odpowiedniego. 

Blat postforming – czym się wyróżnia? 

Blat postforming to przede wszystkim duża odporność na uszkodzenia mechaniczne – zachowa swój estetyczny wygląd, pomimo upływającego czasu. Nie odkształca się i nie odpryskuje, a na jego powierzchni nie powstaną pęknięcia. Cechuje je również odporność na wysokie temperatury oraz na ścieranie. 

Dodatkową zaletą jest odporność na powstawanie plam, które idealnie sprawdzi się w kuchni. Teraz bez obawy można gotować najróżniejsze potrawy, bez obawy, że idealny bały ulegnie zniszczeniu.

Blaty postforming – rozwiązanie dla każdego

Obecnie, coraz więcej osób stawia na blaty postforming. Ich popularność wynika ze stosunkowo niskiej ceny w porównaniu do blatów z naturalnego kamienia lub drewna. 

Wyróżniają się również trwałością, odpornością na uszkodzenia i wysoką wytrzymałością. Jeżeli więc potrzebny jest blat w ekonomicznej cenie, który idealnie sprawdzi się w każdej kuchni – pora postawić na blat postforming od Renggli.

Jeżeli chodzi o kwestie wizualne, blaty postforming niczym nie odbiegają od klasycznych blatów.

Możliwa jest aranżacja kuchni w każdym możliwym stylu. Od klasycznego po styl skandynawski. 

blat postforming

Jak dbać o blaty?

Do codziennej pielęgnacji wystarczy miękka ściereczka nasączona wodą z dodatkiem delikatnego detergentu. Należy unikać gąbek z powierzchniami ostrymi. Po umyciu blatu, wystarczy wytrzeć go do sucha ściereczką albo ręcznikiem papierowym. 

Możliwość komentowania Blat postforming – rozwiązanie które wybiera coraz więcej osób została wyłączona